Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učenie Keď učenie nelezie do hlavy ...

Keď učenie nelezie do hlavy ...

Keď učenie nelezie do hlavy ...
5. 5. 2017
Učenie

Mnohí z nás to poznajú. Termín testu, dôležitého skúšania, prijímacích skúšok či maturity sa nezadržateľne blíži. Vnímanie času sa mení. Príde nám, že ubieha stále rýchlejšie a že nemôžeme stihnúť naučiť sa všetko, čo je od nás vyžadované. Zároveň máme pocit, že vynaložené úsilie nezodpovedá želanému efektu. "Ja si z toho nič nepamätám! Toto nikdy nemôžem dať! Už sa z toho učenia fakt zbláznim!" Čo v takej situácii robiť? Chce sa povedať, že tu je každá rada drahá. Napriek tomu sme si pre Vás pripravili niekoľko osvedčených odporúčaní, ktoré určite stojí za to vyskúšať v prípade menšej či väčšej študijnej krízy.

Čerstvý vzduch pomôže

Znie to síce banálne, ale prísun čerstvého vzduchu dokáže takmer zázraky v prípade potreby nabratia nových síl a energie do učenia, či všeobecne akejkoľvek duševnej činnosti. Najrýchlejšou a najdostupnejšou variantou je otvorenie okna. Ešte lepšiu službu urobí krátka prechádzka alebo akákoľvek vonkajšia fyzická aktivita podľa osobných preferencií a záujmu. Možno namietať, že v takej chvíli na žiadnu podobnú činnosť nie je čas ani nálada, avšak skúsenosti hovoria, že aspoň na chvíľu vypnúť, ideálne niekde vonku, je pre novú chuť do štúdia výbornou voľbou a investíciou, ktorá sa bohato vráti.

Potrebujete doučovanie?
V Škole Populo doučujeme všetky predmety základných a stredných škôl a tiež vybrané predmety vysokých škôl a cudzie jazyky. Pomôžeme vám zlepšiť si známky alebo vám vysvetlíme náročnú látku. Neváhajte nás kontaktovať.

Zmena prostredia

Všimli ste si, že niekde Vám ide príprava do školy skoro sama od seba a inde sa ani napriek všetkej snahe nedokážete sústrediť? Práve nájdenie obľúbeného miesta či kútiku pre učenie je tiež jedným z hlavných predpokladov efektívnej prípravy do školy. Niektorí z nás potrebujú absolútny pokoj, iní znesú nejaký ten rušivý element. Existujú aj takí, ktorí hovoria, že bez slúchadiel na ušiach a svojej obľúbenej hudby by sa vôbec nemohli učiť. V každom prípade konkrétne miesto a priestor, v ktorom prebieha príprava do školy, či už sa jedná o bežné písanie úloh, alebo systematické učenie k dôležitej skúške, by malo byť na tento účel pokiaľ možno čo najviac uspôsobené.

Vo dvoch sa to lepšie ťahá

Novú a toľko potrebnú motiváciu nám dodá, ak do našej školskej prípravy zapojíme niekoho ďalšieho. Môže to byť spolužiak, ale pokojne aj niekto iný - napríklad súrodenec, alebo starší parťák. Skrátka ktokoľvek, s kým sa môžeme navzájom podporovať, poradiť si, zdieľať, vysvetľovať a podobne. Do učenia sa tak môže dostať aj zdravá súťaživosť, pretože pri spoločnej príprave dvoch alebo viacerých spolužiakov možno porovnávať jednotlivé pokroky. V prípade pomoci zo strany staršieho súrodenca, prípadne skúsenejšieho študenta, je potom taký parťák užitočný nielen v zmysle prenosu vedomostí, ale tiež určitej inšpirácie a dohľadu.

Individuální výuka jde lépe

Energia je základ

Hoci sa to možno nezdá, aj pri učení spotrebujeme veľa kalórií. Dostatočný prísun jedla aj pitia počas procesu učenia je tak ďalším z predpokladov úspechu nášho snaženia. Samozrejme by sa z plánovanej prípravy do školy nemalo stať hodovanie, kedy našu pozornosť bude priťahovať skôr občerstvenie než materiály do školy. Preto možno odporučiť napríklad zahryznúť si niečo dobré na jedenie krátko predtým, než sa vrhneme a naplno ponoríme do skrípt, notebookov, zošitov či zložiek. Zároveň by sme mali mať stále po ruke, alebo aspoň v dosahu niekoľkých krokov, osvieženie v podobe vody či iného (nealkoholického :-)) nápoja.

So Školou Populo učenie do hlavy určite polezie

V Škole Populo si aj vďaka bohatým skúsenostiam našich lektorov uvedomujeme, že žiak nemusí byť vždy naladený na vlnu pozitívnej motivácie do učenia, alebo sa práve nemusí nachádzať v tej pravej študijnej forme, a tak nepodceňujeme ani zdanlivé maličkosti, ktoré vo výsledku môžu veľmi ovplyvniť efektivitu bojovej vzdelávacie misie za lepšie známky na vysvedčení. Pokojné prostredie útulných a moderných učební, vždy pripravené čerstvé občerstvenie a tiež predovšetkým citlivý či dôsledný dohľad našich kamarátskych a zároveň odborne zdatných lektorov tvoria osvedčený mix ingrediencií, proti ktorým bude aj tá najväčšia nechuť k učeniu, či hádam začínajúceho zúfalstva, úplne bez šance.

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Riaditeľka správy kurzov
Nikola vedie tím koordinátoriek, ktoré sa starajú o hladký priebeh každého doučovania. Je “strážkyňou” klientskeho servisu, dohliada, aby všetko bežalo tak, ako má a vyrieši akúkoľvek neštandardnú situáciu.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.