O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kontakt
Nepodceňte situáciu, naše kapacity sú takmer plné. Vyplňte kontaktný formulár alebo zavolajte na 0918 405 241.
Úvod O nás GDPR

GDPR

GDPR
Vážený klient,
našej firme záleží na ochrane vášho súkromia. Preto sme spísali tieto zásady ochrany osobných údajov, ktoré vymedzujú, akým spôsobom budeme Vaše údaje zhromažďovať a používať.
V súlade so všeobecnými obchodnými podmienkami je správcom a spracovateľom prevádzkovateľ stránok www.skolapopulo.sk:
Vzdělávací centrum Populo, z.s.
Horní lán 1257/45
779 00 Olomouc
zastúpená Jakubem Rakušanem, riaditeľom
IČ: 06746551
Správca je oprávnený poskytnúť osobné údaje poskytovateľom služieb:
  • Antecellere, s.r.o., IČ: 05928354, sídlom Jindřišská 901/5, 110 00 Praha, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Coadiuvare, s.r.o., IČ: 05933528, sídlom Masarykova 413/34, 602 00 Brno, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Collocutio, s.r.o., IČ: 05933633, sídlom Masarykova 413/34, 602 00 Brno, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Consecutio, s.r.o., IČ: 05928311, sídlom Jindřišská 901/5, 110 00 Praha, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Demonstratio, s.r.o., IČ: 05937426, sídlom Horní lán 1257/45, 779 00 zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Doučování Populo, s.r.o., IČ: 04948661, sídlom Tylova 1136/6, 779 00 Olomouc, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • ETIAM group, s.r.o., IČ: 03870677, sídlom Přívozská 892/18, 702 00, Ostrava – Moravská Ostrava, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Exercitatio, s.r.o., IČ: 05937591, sídlom Horní lán 1257/45, 779 00 zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Exhoratio, s.r.o., IČ: 05933579, sídlom Masarykova 413/34, 602 00 Brno, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Gingylymos, s.r.o., IČ: 05937744, sídlom Horní lán 1257/45, 779 00 Olomouc, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Opitulor, s.r.o., IČ: 05933471, sídlom Masarykova 413/34, 602 00 Brno, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom,
  • Scriptulum, s.r.o., IČ: 05933323, sídlom Horní lán 1257/45, 779 00 Olomouc, zastúpená Jakubem Rakušanem, konateľom.
Dňom 25.05.2018 nadobúda účinnosť Nariadenie GDPR Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46 / ES (všeobecné Nariadenie GDPR o ochrane osobných údajov) známe pod skratkou GDPR (ďalej len „GDPR“). GDPR sa nevzťahuje na spracovanie osobných údajov vykonávané fyzickou osobou počas výlučne osobných či domácich činností. Ide o článok. 2 ods. 2 písm. c) GDPR.

I. ZHROMAŽĎOVANIE

Podľa článku. 6 GDPR zhromažďujeme tieto osobné údaje fyzických osôb a toto zhromažďovanie vykonávame na základe nižšie uvedených právnych predpisov.
1.1. Splnenie právnych povinností podľa právnych predpisov (čl. 6 ods. 1, písm. c) GDPR)
  • zákon č. 563/1991 Zb. o účtovníctve,
  • zákon č. 235/2004 Zb. o dani z pridanej hodnoty,
  • zákon č. 586/1992 Zb. o daniach z príjmov,
  • zákon č. 280/2009 Zb., daňový poriadok,
  • zákon č. 254/2004 Zb. o obmedzení platieb v hotovosti,
  • zákon č. 253/2008 Zb. o ochrane pred legalizáciou výnosov z trestnej činnosti a financovania terorizmu.
Tento zoznam zákonných predpisov nie je konečný. Ak právny predpis ukladá zber údajov, musia byť nami zhromažďované.
V zhromažďovaných údajoch sa z osobných údajov objavuje meno, priezvisko, sídlo firmy alebo bydliska vrátane PSČ, IČO, DIČ, v ktorom je zistiteľné rodné číslo. Archivačná lehota je podľa ustanovení, ktoré platia pre tieto právne predpisy, zvyčajne 5 až 10 rokov.
1.2. Oprávnený záujem správcu (čl. 6 ods. 1, písm. F) GDPR)
1.2.1. Fyzické osoby, ktoré zastupujú Vašu firmu
V rámci našej činnosti môžu byť u nás zaznamenané osobné údaje, ktoré patria ďalším fyzickým osobám, Vašim zamestnancom, príp. spolupracovníkom, ktorých ste nám uviedli alebo nám uvediete. Ide o fyzické osoby, ktoré sú osobami kontaktnými a s ktorými máme spolupracovať alebo im priamo poskytovať naše služby a produkty.
Ide najmä o meno, priezvisko, telefón, adresu, e-mail. Tieto údaje si určujete sami a je potreba zvažovať, aké údaje nám za tieto osoby poskytnete.
Údaje o týchto osobách budeme zhromažďovať po dobu spolupráce s vami. Pokiaľ bude spolupráca ukončená, budeme ich uchovávať po dobu ďalších dvoch rokov na účely spätného kontaktovania v prípade potreby.
1.2.2. Sledovanie Vašej obchodnej aktivity – fyzických osôb
V rámci našej činnosti sú sledované údaje, ktoré sa viažu na odbery služieb, a to v množstve i čase, aby sme mohli lepšie vystihnúť Vaše potreby, a tak lepšie určili smer nášho podnikania.
Údaje budeme zhromažďovať po dobu spolupráce s Vami. Pokiaľ bude spolupráca ukončená, budeme ich uchovávať po dobu dvoch rokov.
1.2.3. Cookies
1.2.3.1 Všeobecne o cookies
Naše internetové stránky používajú súbory cookies. Cookie je malý textový súbor, ktorý si váš webový prehliadač pri prehliadaní webových stránok ukladá na pevný disk vášho koncového zariadenia. Súbory cookies vám uľahčujú a urýchľujú prácu s našimi internetovými stránkami, pretože si pamätajú vaše preferencie (Napr. prihlasovanie údaje alebo jazyk). Súbory cookies tiež umožňujú lepšie využitie našich internetových stránok a prispôsobenie ich obsahu vašim záujmom a potrebám.
Cookies môžete blokovať alebo odstrániť prostredníctvom svojho internetového prehliadača alebo pomocou softwaru tretej osoby. To však môže negatívne ovplyvniť funkčnosť niektorých častí danej webovej stránky.
1.2.3.2 Druhy cookies
V závislosti na funkcii a účele, za ktorým sú súbory cookies používané, sa obvykle delia nasledovne:
1.2.3.2.1 Nevyhnutné súbory cookies vám umožňujú pohybovať sa po našich internetových stránkách a využívať ich základné funkcie. Tieto súbory cookies sú pre využívanie našich internetových stránok nevyhnutné.
1.2.3.2.2 Funkčné cookies sa používajú k zapamätaniu si vašich preferencií na našich internetových stránkách (napríklad jazyka alebo prihlasovacích údajov).
1.2.3.2.3 Analytické a výkonnostné cookies nám umožňujú rozoznať a spočítať počet užívateľov a zhromažďovať informácie o tom, ako sú naše internetové stránky používané. Tieto informácie využívame k tomu, aby sme lepšie porozumeli fungovaniu našich internetových stránok a mohli ich zlepšovať.
1.2.3.2.4 Cookies pre cielenú reklamu a marketing zaznamenávajú vašu návštevu na našich internetových stránkách, iné internetové stránky, ktoré ste navštívili a odkazy, ktoré ste použili. Tieto informácie používame k zobrazovaniu reklamy, ktorá je prispôsobená vašim preferenciám. Niektorí naši partneri umiestňujú na naše internetové stránky svoje cookies pre prispôsobenie zobrazovanej reklamy.
1.2.3.3 Cookies, ktoré používame my
Na našich stránkách používame tieto cookies:
1.2.3.3.1 Nevyhnuteľné súbory cookies
1.2.3.3.2 Analytické a výkonnostné cookies – Google Analytics, Facebook, Google Ads
1.2.3.4 Používané súbory cookies
1.2.3.4.1 Súhlas k používaniu súboru cookies nám poskytujete automaticky pri prvej návšteve našich internetových stránok. Súhlas udeľujete na 12 mesiacov. Po uplynutí tejto doby vám pri ďalšej návšteve našich stránok nahrajeme prostredníctvom vášho prehliadača nové cookies.
1.2.3.4.2 Súhlas s ukladaním súboru cookies môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom nastavenia svojho internetového prehliadača.
1.2.3.4.3 Pokiaľ chcete vymazať uložené cookies vo vašom zariadení a nakonfigurovať svoj webový prehliadač, aby cookies odmietal, môžete tak učiniť bežne v menu “Možnosti”, “Nástroje”, alebo “Preferencie” prehliadača, ktorý používate k prístupu na naše stránky. Podrobnejšie informácie o správe súborov cookies pri najbežnejších internetových prehliadačov nájdete tu:
Internet Explorer https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/278835;
Firefox https://support.mozilla.org/cs/kb/vymazani-cookies;
Chrome https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=cs;
Opera https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/;
Safari https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=cs_CZ&viewlocale=cs_CZ;
1.2.3.4.4 Povolenie cookies v nastavení internetového prehliadača sa považuje za súhlas so spracovaním osobných údajov.
1.2.3.4.5 Ak sa chcete dozvedieť viac o druhoch cookies a ich správe či odstraňovaní, navštívte www.allaboutcookies.org.
1.2.4. Marketing – zasielanie newslettrov
Ktoré osobné údaje spracovávame:
  • e-mailová adresa
Prečo osobné údaje spracovávame a na základe čoho môžeme:
Vaše osobné údaje využívame za účelom priameho obchodného zdelenia. Ak ste našim zákazníkom, robíme tak z oprávneného záujmu, pretože predpokladáme, že Vás naše novinky zaujímajú.
Ako dlho budeme údaje spracovávať:
Súhlas udeľujete na dobu 2 rokov od poslednej objednávky našich služieb, pokiaľ túto dobu nepredĺžite alebo ju nevezmete späť.
Ako môžete svoj súhlas zrušiť?
Svoj súhlas so zasielaním e-mailov môžete zrušiť zaslaním e-mailu na našu adresu: info@skolapopulo.sk.
Kto môže mať k údajom prístup?
Poskytovateľ marketingového software Mailchimp
Vzdelávacie centrum Populo, z.s. Horní lán 1257/45 779 00 Olomouc zastúpená Jakubom Rakušanom, riaditeľom, IČ: 06746551
Prípadne ďalšími poskytovateľmi spracovateľských softwarov, služieb a aplikácií, ktoré však v súčasnej dobe Spoloční správcovia nepoužívajú.
1.3. Spracovanie nevyhnutné na plnenie zmluvy – fyzické osoby (čl. 6 ods. 1, písm. b) GDPR)
V nadväznosti na našu zmluvu zhromažďujeme osobné údaje fyzických osôb, ktoré sú kontaktnými osobami (ďalej len „fakturačný kontakt“) a s ktorými máme spolupracovať alebo im priamo poskytovať naše služby (ďalej len „študent“). Zmluva je uzavretá uhradením sumy v hotovosti, na bankový účet podľa platobných údajov zaslaných e-mailom alebo nástupom študenta k výučbe. Ide najmä o meno, priezvisko, adresu, telefón a e-mail fakturačného kontaktu, príp. i študenta. Telefónny a e-mailový kontakt si určujete sami a je potrebné zvažovať, či nám poskytnete tieto dáta iba na fakturačný kontakt alebo aj na študenta.
1.3.1. Telefon
U fakturačného kontaktu, príp. študenta evidujeme telefón, na ktorý odosielame potvrdzujúcu SMS o konanej výučbe, SMS informujúcu o dlžných platbách a ďalej, aby sme Vás mohli kontaktovať v prípade akejkoľvek komplikácie, zrušenia výučby, atď., ktorá môže vzniknúť pri užívaní našich služieb (aj zadarmo).
1.3.2. Email
U fakturačného kontaktu evidujeme e-mail, na ktorý odosielame platobné údaje k uzavretiu zmluvy, zápisnice z jednotlivých lekcií a upomienky o dlžných platbách.
1.3.3. Odbery služieb
Ďalej zhromažďujeme údaje o odberoch služieb, aby sme mohli vyčísliť bonusy za čerpanie našich služieb a prípadné ďalšie zľavy, ktoré poskytujeme. Údaje o týchto osobách budeme zhromažďovať po dobu spolupráce s Vami. Pokiaľ bude spolupráca ukončená, budeme ich uchovávať po dobu ďalších dvoch rokov na účely spätného kontaktovania v prípade potreby.
1.4. Záujem, ktorý je podrobený súhlasu – fyzické osoby (čl. 6 ods. 1, písm.a) GDPR)
Ako záujem, ktorý je potrebné podrobiť súhlasu, je fotografovanie a natáčanie fyzickej osoby takým spôsobom, že možno osobu identifikovať. Fotografia slúži pre reklamné účely, teda propagovanie daného produktu alebo Školy Populo, môže byť umiestnená do reklamných produktov, na web, v priestore firmy na stenách.
Natáčanie slúži ako reklama produktu, môže byť použité v reklamných zásielkach alebo priamo na webe Školy Populo.
Fotografie a natočené spoty budeme uchovávať po dobu piatich rokov.

II. MLČANLIVOSŤ NAŠICH ZAMESTNANCOV

K Vašim dátam sa dostanú len naši zamestnanci, ktorí pracujú buď na hlavný pracovný pomer alebo na dohody konané mimo pracovného pomeru. Všetci zamestnanci sú podrobení vyhláseniu o mlčanlivosti, a to po celú dobu trvania pracovného pomeru, resp. dohôd vykonávaných mimo pracovného pomeru a ďalej potom táto mlčanlivosť trvá aj po skončení pracovného pomeru / dohôd vykonávaných mimo pracovného pomeru. Naši zamestnanci sú pravidelne preškoľovaní o povinnostiach ochrany osobných údajov, a to minimálne raz ročne.
Každá osoba, ktorá sa dostane k osobným údajom, musí byť zamestnancom podľa Zákonníka práce, alebo s ňou musí byť spísaná Spracovateľská zmluva.

III. PRÁVO NA INFORMÁCIE

Upozorňujeme, že podľa GDPR, najmä celej kapitoly III., máte ako subjekt údajov svoje práva. Nižšie uvádzame zjednodušené citácie Vašich práv z GDPR.
  • Právo odvolať udelený súhlas – čl. 7 ods. 3 GDPR
    Dotknutá osoba má právo svoj súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolaním súhlasu nie je dotknutá zákonnosť spracovania vychádzajúceho zo súhlasu, ktorý bol daný pred jeho odvolaním. Pred udelením súhlasu o tom bude dotknutá osoba informovaná. Odvolať súhlas musí byť rovnako ľahké ako ho poskytnúť.
  • Informácie a prístup k osobným údajom – čl. 13 GDPR
    Právo na informácie znamená, že máte právo dostať informácie o tom, ako spracovávame osobné údaje. Tieto fakty sa dozviete v tomto oznámení, alebo Vám ich radi poskytneme na vyžiadanie.
  • Právo dotknutej osoby na prístup k osobným údajom – čl. 15 GDPR
    Dotknutá osoba má právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie, či osobné údaje, ktoré sa ho týkajú, sú alebo nie sú spracovávané, a ak je to tak, má právo získať prístup k týmto osobným údajom.
  • Právo na opravu – čl. 16 GDPR
    Dotknutá osoba má právo na to, aby správca bez zbytočného odkladu opravil nepresné osobné údaje, ktoré sa ho týkajú. S prihliadnutím na účely spracovania má subjekt údajov právo na doplnenie neúplných osobných údajov, a to aj poskytnutím dodatočného vyhlásenia.
  • Právo na výmaz ( „právo byť zabudnutý“) – čl. 17 GDPR
    Dotknutá osoba má právo na to, aby správca bez zbytočného odkladu vymazal osobné údaje, ktoré sa daného subjektu údajov týkajú a správca má povinnosť osobné údaje bez zbytočného odkladu vymazať.
  • Právo na obmedzené spracovanie – čl. 18 GDPR
    Dotknutá osoba má právo na to, aby správca obmedzil spracovanie vo vymenovaných prípadoch.
  • Oznamovacia povinnosť o oprave alebo vymazaní osobných údajov alebo obmedzenie spracovania – čl. 19 GDPR
    Správca oznamuje jednotlivým príjemcom, ktorým boli osobné údaje sprístupnené, všetky opravy alebo výmazy osobných údajov alebo obmedzené spracovanie, vykonané v súlade s čl. 16, čl. 17 ods. 1 a čl. 18 s výnimkou prípadov, keď sa to ukáže ako nemožné alebo to vyžaduje neprimerané úsilie. Správca informuje subjekt údajov o týchto príjemcoch, ak to subjekt údajov vyžaduje.
  • Právo na prenosnosť údajov – čl. 20 GDPR
    Dotknutá osoba má právo získať osobné údaje, ktoré sa ho týkajú, ktoré poskytol správcovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, a právo odovzdať tieto údaje inému správcovi podľa uvedeného článku.
  • Právo namietať – čl. 21 GDPR
    Subjekt údajov má z dôvodov týkajúcich sa jeho konkrétnej situácie právo kedykoľvek vzniesť námietku proti spracovaniu osobných údajov vrátane profilovania v súlade s týmto článkom. Správca osobné údaje ďalej nespracováva, ak nepreukáže závažné oprávnené dôvody pre spracovanie, ktoré prevažujú nad záujmami alebo právami a slobodami subjektu údajov, alebo pre určenie, výkon alebo obranu právnych nárokov.
  • Právo nebyť predmetom žiadneho rozhodnutia založeného výhradne na automatizovanom spracovaní – čl. 22 GDPR
    Subjekt údajov má právo nebyť predmetom žiadneho rozhodnutia založeného výhradne na automatizovanom spracovaní vrátane profilovania, ktoré má pre neho právne účinky alebo sa ho obdobným spôsobom významne dotýka.
  • Právo podať sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov – čl. 77 GDPR
    Bez toho, aby boli dotknuté akékoľvek iné prostriedky správnej alebo súdnej ochrany, má každý subjekt údajov právo podať sťažnosť u niektorého dozorného úradu, najmä v členskom štáte svojho obvyklého bydliska, miesta výkonu zamestnania alebo miesta, kde došlo k údajnému porušeniu, ak sa subjekt údajov domnieva, že spracovaním jeho osobných údajov je porušené toto nariadenie.

NÁŠ KÓDEX – ZÁSADY PRE SPRACOVANIE OSOBNÝCH ÚDAJOV

1) Osobné údaje zhromažďujeme výhradne:
  • od fyzických osôb, ktoré u nás zakúpili produkt,
  • od fyzických osôb, ktoré sa u nás zaregistrovali z dôvodov, že chcú v budúcnosti zakúpiť nejaký produkt alebo od osôb, ktoré chcú využiť nejaký náš zadarmo poskytovaný produkt alebo služby,
  • od fyzických osôb, ktoré uvediete ako svoje kontaktné osoby v rámci nášho zmluvného vzťahu, ktorý vzniká úhradou zakúpeného produktu,
  • od zamestnancov, spolupracovníkov, kontraktorov, dodávateľov iných tretích strán.
2) Nikdy sme nezískavali ani nebudeme získavať kontakty nelegálnou cestou, ako napríklad kupovaním databáz.
3) Nami získané osobné údaje budeme chrániť a nebudeme ich nezákonne postupovať.
4) Osobné údaje budú ochraňovať naši zamestnanci, ktorí majú podpísanú mlčanlivosť a sú pravidelne preškoľovaní aj naši spracovatelia, ktorí pre nás pracujú na základe spracovateľských zmlúv.
5) Dáta nebudú odovzdávané mimo EÚ a nie sú spracovávané mimo EÚ.
6) Budeme rešpektovať všetky práva subjektu osobných údajov.
7) Výmaz budeme realizovať bezodkladne, dáta budú anonymizované.
8) Budeme rešpektovať Vaše želania zostať našimi klientmi, ale neodoberať naše newslettery.
9) Plníme podľa čl. 13 GDPR informačnú povinnosť.
Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 918 405 241.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 918 405 241, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku a v Anglicku.
Sledujte nás na Instagrame!
© 2021 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.