Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučovanie Doučovanie v dobe koronavírusu

Doučovanie v dobe koronavírusu

Doučovanie v dobe koronavírusu
11. 2. 2021
Doučovanie

Od chvíle, čo Covid-19 vstúpil do našich každodenných životov, uplynul už takmer rok. Od tejto doby sa zmenilo mnoho hlavne v našich dlhodobých plánov na cestovanie, návštev, pracovných ciest, až po každodenné záležitosti spojené s našimi pracovnými a školskými povinnosťami. A práve školy, a predovšetkým ich žiaci, študenti, ale aj rodičia, sa so situáciou, ktorá nastala, museli vo veľmi krátkom čase zorientovať.

Ak teda cítite, že je i napriek všetkej snahe škôl situácia pre vaše deti nedostačujúca, ponúkame Vám riešenie. So Školou Populo môžete svojim deťom pomôcť nielen s prípravou na najrôznejšie skúšky, ale taktiež s každodennou prípravou preberaného učiva. Nemusíte sa už teda každý večer trápiť nad učebnicami a zošitmi, my tieto starosti aspoň čiastočne vyriešime za Vás.

Mám záujem o doučovanie
Naši lektori radi vysvetlia zameškané učivo alebo pripravia vaše dieťa na písomky. Ozvite sa nám a opýtajte sa na doučovanie! 

Aj keď školy a pedagógovia robia všetko, čo je v ich silách, niekedy to nemusí stačiť. Niektorí učitelia nemusia byť zdatní v práci s IT technológiami, či majú skrátka technický problém, ktorý nevedia vyriešiť. Na druhej strane sú žiaci, ktorí z rôznych dôvodov nemajú prístup k internetu, počítaču alebo sa taktiež stretávajú s technickými problémami. Ďalšou kapitolou je potom náročnosť takej online výučby, kedy má jeden pedagóg na starosti celú triedu, a len ťažko sa môže každému žiakovi individuálne venovať tak, ako by sám chcel. V takejto situácií je náročné zohľadniť schopnosti a pokročilosť jednotlivých študentov a dať každému z nich svoj priestor. To je to, kde podľa nás tkvie hlavný problém online výučby.

Kedy je ten správny čas nájsť si doučovanie?

Niektoré deti sa tak môžu po niekoľkých týždňoch, či mesiacoch, začať vo výučbe strácať. Začínajú sa objavovať zadania, ktorým úplne nerozumejú, nie je im jasné, v čom v teste urobili chybu alebo nevedia, v ktorej učebnici, či na ktorej strane preberanú látku nájdu. Pokiaľ má pedagóg v triede 30 detí, je pre neho samotného náročné každému z nich individuálne odpovedať na jednotlivé, a veľakrát veľmi špecifické dotazy či iné podnety. Naviac má mnoho pedagógov doma vlastné deti, s ktorými riešia podobné problémy a nejasností. 

Je teda dobré pozorovať, ako si Vaše dieťa pri online výučbe vedie. Nielen či má všetko potrebné vybavenie a či sa aktívne online výučby účastní, ale tiež ako jej rozumie. Pokiaľ totiž vyvstanú na povrch najrôznejšie nejasností, ako napríklad keď si študent nie je istý, či správne pochopil zadanie, rád by si danú látku zopakoval a precvičil alebo si opravil neúspešnú písomku, potom je ten správny čas na to, začať premýšľať nad doučovaní. Mnohí rodičia sa v túto chvíľu môžu začať rozhodnovať, či sa majú doučovania ujať sami alebo nie. Niekedy určite postačí domáca debata a problém je vyriešený, no niekedy to ale nie je dostatočné riešenie. V tejto chvíli ponúka Škola Populo pomocnú ruku všetkým rodičom, ktorým online doučovanie, zvláštne v období koronavírusu, môžeme zjednodušiť.

Doučování online

Ako nájsť správneho lektora?

Veľa rodičov teda začne riešiť dôležitú otázku, a to komu svoje dieťa na doučovanie zverí. Iste si všetci prajú skúseného, empatického a schopného lektora. A presne takých u nás v Škole Populo máme. To potvrdzujú tiež číselné dáta, ktoré hovoria, že v januári 2020 sme odučili 520 online lekcií, čo bol v tej dobe štandard. V januári 2021 to už ale bolo 8800 online lekcií a dopyt stále rastie. Klasická školská online výučba, na základe našich skúseností, pokryje asi len 50% vyučovanej látky. Veľakrát majú deti dve alebo tri online hodiny denne, kde sa sústredia hlavne na slovenský a anglický jazyk a matematiku. Rodičia sa na nás preto obracajú hlavne vo chvíli, kedy sami na doučovanie starších detí nestačia alebo pri svojom pracovnom nasadení a starostlivosti o mladšie deti na doučovanie nenachádzajú kapacity. Mnohým rodičom tiež došlo, že k znovuotvoreniu škôl povedie ešte dlhá cesta, a že zotrvať na školskej online výučbe nie je dlhodobo udržateľné.

Preto robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme našu online výučbu udržali na rovnako dobrej a kvalitnej úrovni, ako sa nám darilo doteraz. Chceme deťom a rodičom pomôcť doplniť veľakrát nedostačujúcu školskú online výučbu. K tomu nám najviac pomáha náš systém individuálneho doučovania, kde sa jeden lektor počas lekcie venuje iba jednému študentovi. Obaja tak majú dostatok času, aby sa spoznali, lektor môže zhodnotiť doterajšie znalosti daného študenta a, samozrejme, zistí, aký spôsob výučby študentovi najviac vyhovuje. Spoločne sa môžu vždy dohodnúť na tom, čomu sa budú venovať viac, a ktoré témy sú naopak jasné. Podľa situácie môžu viac precvičovať, vysvetľovať alebo sa niektorej téme venovať viac do hĺbky. Tento individuálny a flexibilný spôsob výučby dáva každému študentovi priestor, akému sa mu pri skupinovej školskej online výučbe nedostáva. Takýto študenti potom dosahujú lepších výsledkov v škole, cítia sa istejšie, sebavedomejšie a vedia, že sa majú vždy na koho obrátiť. Pre záujemcov tiež ponúkame možnosť požičania IT vybavenia, ktoré online výučbu este viac uľahčia.

Ak teda máte doma žiaka alebo študenta, ktorý by si rád precvičil to, na čo pri školskej online výučbe nezostáva čas, alebo by sa rád venoval cudziemu jazyku či predmetu, ktorý už niekoľko mesiacov študuje iba samoštudiom, neváhajte sa na nás obrátiť. Všetci lektori Školy Populo sú tu pre Vás nielen v dobe koronavírusu. Kompletnú ponuku doučovania a formulár pre záujemcov nájdete tuTešíme sa na Vás!

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Riaditeľka správy kurzov
Nikola vedie tím koordinátoriek, ktoré sa starajú o hladký priebeh každého doučovania. Je “strážkyňou” klientskeho servisu, dohliada, aby všetko bežalo tak, ako má a vyrieši akúkoľvek neštandardnú situáciu.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.