Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Cudzie jazyky Ako učiť predškolákov angličtinu a ďalšie cudzie jazyky?

Ako učiť predškolákov angličtinu a ďalšie cudzie jazyky?

Ako učiť predškolákov angličtinu a ďalšie cudzie jazyky?
8. 11. 2023
Cudzie jazyky

Premýšľate nad tým, kedy začať učiť svoje dieťa cudzí jazyk? Či ešte v škôlke alebo až v škole? Výučba cudzích jazykov u predškolákov má síce svoje úskalia, ale tiež veľa výhod.

Kedy začať s učením

Psychológovia sa v súčasnej dobe zhodujú na tom, že výučba angličtina, alebo iného cudzieho jazyka by nemala začať pred tretím rokom života dieťaťa. V tomto období už dieťa máva dostatočne osvojený materinský jazyk, takže nebude výučbou preťažené a môže sa začať učiť ďalšiu reč. Každé dieťa má ale tento začiatok nastavený individuálne

V Škole Populo sa už niekoľko rokov venujeme individuálnemu doučovaniu detí,na základe ich znalostí a požiadaviek nastavujeme priebeh výučby a po celú dobu lekcie sa venujeme iba jednému žiakovi.

Aký cudzí jazyk vybrať pre predškoláka

Najčastejším prvým cudzím jazykom býva angličtina, ktorá je aj povinným jazykom na základných školách. Veľa rodičov si tiež vyberá medzi nemčinou, španielčinou alebo francúzštinou. Tieto dôležité svetové jazyky môžu deti v budúcnosti využiť nielen pri cestovaní, ale tiež pri štúdiu alebo svojej práci. Keďže malé deti sa rýchlo učia nové veci a najľahšie sa učia vo veku od ôsmich do desiatich rokov, ani ťažší jazyk, ako je čínština, im nemusí robiť problém.

Aký cudzí jazyk vybrať pre predškoláka

Ako by mala výučba vyzerať

Dieťa by nemalo v priebehu výučby stratiť pozornosť

Lekcia cudzieho jazyka by mala trvať maximálne 45 minút. Túto dĺžku lekcie odporúčame z dôvodu, že malé deti strácajú rýchlejšie pozornosť. 

Učte dieťa to, čo vidí vo svojom okolí

Výučba cudzích jazykov pre malé deti by nemala byť náročná. Deti by sa mali učiť jednoduché slovíčka, vďaka ktorým dokážu pomenovať veci vo svojom okolí alebo výrazy, ktorým vo svojom veku rozumejú a dokážu ich správne použiť. 

Výučba by mala byť efektívna a interaktívna

Pre predškoláka je ideálna interaktívna a zábavná forma učenia sa cudzieho jazyka. Pexeso, pesničky, maľovanky, pozeranie rozprávok vo vybranom cudzom jazyku, ukazovanie na konkrétne predmety či osoby... Na základe týchto a aj ďalších efektívnych spôsobov výučby môžu deti ľahšie nájsť cestu k naučeniu sa cudzieho jazyka.

Chcem svoje dieťa naučiť cudzí jazyk
Premýšľate nad výučbou cudzieho jazyka pre vášho predškoláka? Neváhajte nás kontaktovať. Naši lektori majú veľa skúseností s výučbou detí v predškolskom veku.

Online alebo offline forma výučby?

Záleží na preferencii rodičov. Z našej skúsenosti odporúčame výučbu cudzieho jazyka pre predškoláka offline formou, teda osobne na našej pobočke Školy Populo. Keď je dieťa s lektorom v priamom kontakte, dokáže udržať väčšiu pozornosť, pretože sám lektor sa snaží eliminovať množstvo podnetov, ktoré by mohli dieťa rozptyľovať.

V Škole Populo však máme dlhoročné skúsenosti s vedením online výučby akéhokoľvek predmetu úplne bez starostí. V prípade, že sa rodičia rozhodnú pre výučbu cudzieho jazyka online formou, zariadime všetko tak, aby sa predškolák na výučbu sústredil.

Aký cudzí jazyk vybrať pre predškoláka

Ako a kde začať s výučbou cudzích jazykov pre deti

V prípade, že skutočne uvažujete nad výučbou angličtiny alebo iného cudzieho jazyka pre vášho predškoláka, určite neváhajte. Možností, ako začať, je skutočne veľa. Na Slovensku sú populárne napríklad anglické škôlky, kedy môže byť vaše dieťa v neustálom kontakte s cudzím jazykov vďaka náučným videám a obrázkom. Veríme, že najefektívnejším spôsobom je individuálna výučba vedená skúseným lektorom. 

V Škole Populo môžete s výučbou cudzích jazykov pre deti v predškolskom veku začať kedykoľvek. Stačí vyplniť kontaktný formulár, my vám následne vyberieme vhodného lektora a výučba môže začať.

Zdroje:

Skúsenosti klientov Školy Populo
Skúsenosti lektorov Školy Populo

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Riaditeľka správy kurzov
Nikola vedie tím koordinátoriek, ktoré sa starajú o hladký priebeh každého doučovania. Je “strážkyňou” klientskeho servisu, dohliada, aby všetko bežalo tak, ako má a vyrieši akúkoľvek neštandardnú situáciu.
Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.