Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učenie Čo je NIVAM a pre koho je určený

Čo je NIVAM a pre koho je určený

Čo je NIVAM a pre koho je určený
16. 5. 2023
Učenie

Pripravujete sa ako študenti na maturitu alebo sa v rámci svojej učiteľskej praxe vzdelávate? Potom ste sa už určite stretli s názvom NIVAM. Prečítajte si, čo skratka znamená, čím sa táto organizácia zaoberá alebo ako vznikla.

Čo znamená skratka NIVAM a ako táto organizácia vznikla

Skratka organizácie, ktorá vznikla 1. júna 2022, znamená Národný inštitút vzdelávania a mládeže. Zlúčil sa do nej niekdajší Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania –⁠ NÚCEM, Slovenská pedagogická knižnica, Štátny pedagogický ústav, Slovenský inštitút mládeže a Metodicko-pedagogické centrum. 

Prečo NIVAM vznikol a pod koho spadá

Cieľom, s ktorým NIVAM vznikol, bolo zjednotenie do tej doby roztriešteného fungovania organizácií, ktoré sa zameriavali na vzdelávanie. Zámerom bolo skvalitniť vzdelávanie učiteľov, prácu s mládežou, správu knižného fondu alebo štandardizované testovanie, do ktorého spadajú predovšetkým maturitné skúšky. Jedným z dôležitých cieľov bolo tiež efektívnejšie využívanie financií

Doplňme, že NIVAM patrí pod ministerstvo školstva. 

Co je to NIVAM

Čo má NIVAM na starosti

Jednou z najdôležitejších činností je organizácia a celkové zastrešenie externej časti a písomnej formy internej časti maturitných skúšok. Okrem vypisovania termínov a vymýšľania otázok sa tiež stará o vyhodnotenie maturít a ich priebežné zlepšovanie. 

NIVAM ďalej poskytuje vzdelávanie a poradenstvo učiteľom a aj nepedagogickým zamestnancom, ktorí v pracujú v školstve. Zaoberá sa tiež tvorbou metodiky pre školy, aplikovaním pedagogického výskumu do praxe alebo organizáciou olympiád a súťaží v rôznych predmetoch.

Pomoc s učením na maturitu
Čaká vás maturitná skúška, ale narazili ste na niečo, čo vám robí príliš veľké problémy? Radi vám podáme pomocnú ruku. Dohodnite si s nami doučovanie a vysvetlíme vám všetko, s čím si neviete rady. 

Ako NIVAM hodnotí maturity

Hodnotenie maturitných skúšok prebieha dvojakým spôsobom. Úlohy s uzavretými otázkami sa hodnotia strojovo. Je preto dôležité zaškrtávať ich presne podľa pokynov. Aj správna odpoveď, ktorú študent nesprávne označí, môže byť vyhodnotená ako chybná.

Úlohy s otvorenými otázkami, teda predovšetkým slohovú prácu, hodnotia špeciálne preškolení pracovníci. Tí majú k dispozícii presné pokyny, vedia na čo sa zamerať a ako posudzovať či študent odpovedal správne alebo nesprávne. 

Zdroje:

https://nivam.sk

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Riaditeľka správy kurzov
Nikola vedie tím koordinátoriek, ktoré sa starajú o hladký priebeh každého doučovania. Je “strážkyňou” klientskeho servisu, dohliada, aby všetko bežalo tak, ako má a vyrieši akúkoľvek neštandardnú situáciu.
Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.