Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Doučovanie Doučovanie na diaľku so Školou Populo

Doučovanie na diaľku so Školou Populo

Doučovanie na diaľku so Školou Populo
26. 2. 2021
Doučovanie

Je to už takmer rok, kedy sa takmer celý svet presunul do online sveta. Veľa zamestnancov začalo pracovať z domu a to isté čakalo aj väčšinu žiakov a študentov. V niektorých obdobiach boli na dištančnú výučbu odkázaní dokonca všetci školáci.

Trúfame si tvrdiť, že veľká časť škôl nebola na zrušenie prezenčnej výučby pripravená. Školy nemali nielen potrebné IT vybavenie, ale ani dostatočne preškolený učiteľský zbor, ktorý by vedel, ako na to. Rovnako tak neboli na online výučbu pripravení mnohí rodičia, ktorí pre svoje deti museli dokúpiť výkonnejší počítač, zriadiť rýchlejší internet či sa sami naučiť, ako online hodiny spustiť. A to všetko bolo žiaľ na výučbe v druhom polroku minulého roku poznať.

My v Škole Populo sme už v tej dobe mali s online výučbou mnohoročné skúsenosti a online výučba mala pevné miesto v našich rozvrhoch. Rýchlo sme pochopili, že situácia je vážna a začali sme jednať. Všetky naše lekcie, vrátane výučby jazykov a príprav na prijímačky či maturitu, sme takmer cez noc presunuli do online sveta a začali sme ponúkať doučovanie na diaľku. Naši klienti tak mohli bez akýchkoľvek starostí pokračovať v študijných plánoch pohodlne u seba doma. 

Mám záujem o doučovanie online
Doučovanie online formou nie je v Škole Populo žiadna novinka! Neváhajte nás kontaktovať a doučujte sa z pohodlia vášho domova.

Nájsť ten správny online nástroj

Za celý čas, kedy s online doučovaním pracujeme, sme vyskúšali veľa programov a nástrojov, vďaka ktorým sa môžeme vzájomne v online svete spojiť. Vedľa počítača s mikrofónom a webkamerou je to ten najdôležitejší článok. Zo začiatku sme premýšľali nad doučovaním cez Skype. S tým máme skôr negatívne skúsenosti - pri videohovoroch dochádzalo veľmi často k výpadkom a tiež samotná inštalácia a založenie užívateľského profilu je vcelku náročný proces. Ďalším nástrojom, ktorý sme testovali, bol hojne využívaný Zoom. Ani ten nám ale nevyhovoval - celý systém funguje len v angličtine, čo môže byť pre mladších žiakov a niektorých rodičov náročné. Pri väčšom počte naplánovaných lekcií naviac dochádzalo ku kolíziám v rozvrhu. 

Našu dôveru si nakoniec získalo online doučovanie cez Google Meet. Ten má z nášho pohľadu jednu nevýhodu, a to tú, že behom hovoru sa nedajú posielať súbory. To nám ale vôbec nevadí, nakoľko všetky materiály k online doučovaniu posielame našim žiakom a študentom dopredu a domáce úlohy zase naopak po skončení lekcie. Ako najväčšiu výhodu Google Meet naopak vnímame možnosť vytvorenia stáleho odkazu na pomyselnú online učebňu každého nášho lektora. V dohodnutý čas tak obaja, lektor a klient, kliknú na príslušný odkaz a sú prepojení. Každému lektorovi deň pred lekciou príde e-mail s rozvrhom lekcií na ďalší deň, študentom potom e-mailom prichádzajú odkazy na jednotlivé online lekcie. A to všetko riadi systém sám. Google svoje produkty tiež neustále zlepšuje - s poslednou aktualizáciou prišla napríklad možnosť využívať pomyselnú online tabuľu a klient môže behom lekcie písať. Ďalšou novinkou je možnosť zmeniť si pozadie alebo využívať rôzne aktivity.

Doučování online pro všechny

Ako to teda vlastne funguje

Noví záujemcovia o online doučovanie so Školou Populo sa nás často pýtajú, čo všetko k online výučbe potrebujú a ako to celé vlastne funguje. Je to vcelku jednoduché: k našej online výučbe klienti potrebujú iba notebook s mikrofónom a webkamerou a tiež mobilný telefón. Prečo mobilný telefón? Pri výučbe väčšiny predmetov je dôležité, aby mal vyučujúci so študentom nie len očný kontakt cez webkameru, ale tiež aby videl, čo študent píše. Vďaka tomu ho môže lektor naviesť správnym smerom alebo ho upozorniť, že pri riešení príkladu uvažuje nesprávne. A tohto dvojakého vizuálneho spojenia docielime práve tým, že k webkamere pridáme ešte mobilný telefón, ktorý nám zároveň sníma to, čo študent či učiteľ práve píše na papier (držiak telefónu si môžete zakúpiť priamo u nás). Taká online výučba je už potom k nerozoznaniu od tej prezenčnej. Viac o tom, ako presne online doučovanie so Školou Populo funguje, sa dozviete na našich webových stránkach

Okrem technickej stránky veci sa nás klienti samozrejme pýtajú na to, aký bude ich výučbový plán, koľko doučovanie stojí a ako často budú lekcie prebiehať. Odpoveď na všetky tieto otázky je rovnaká: je to individuálne. Našim heslom je “doučovanie na mieru”, a tým sa tiež riadime. Najskôr nám poviete, s čím potrebujete pomôcť, čo od doučovania očakávate a aké sú vaše časové možnosti. My vám potom vypracujeme individuálny plán na mieru, ktorý vašim požiadavkám presne odpovedá. Zároveň je tiež možné, že sa smer výučby bude behom lekcií meniť v závislosti na tom, ktoré témy budú obtiažnejšie a ktorým sa budete chcieť venovať do hĺbky.

Komu môžeme pomôcť

V neposlednom rade sa nás záujemcovia pýtajú, pre koho je doučovanie určené a čo všetko sme schopní doučovať. Aj tu je odpoveď jednoduchá: kohokoľvek a takmer čokoľvek. Naše doučovanie je vhodné pre deti všetkých ročníkov základných, stredných a vysokých škôl, ale tiež pre dospelých, ktorí sa chcú v nejakej oblasti zdokonaliť či začať s niečím úplne novým. Doučujeme všetky predmety od matematiky, prvouky, fyziky, dejepisu až po ekonómiu, účtovníctvo, informatiku a veľa cudzích jazykov. Pre záujemcov sme tiež schopní zaistiť doučovanie špecificky zameraných predmetov, ako je napríklad marketing, psychológia alebo elektrotechnika. Viac o ponuke doučovaných predmetov sa dozviete na našom webe.

Nezáleží teda na tom či potrebujú doučovanie vaše deti alebo začínate novú kariéru a chcete sa zdokonaliť napríklad v účtovníctve. Nezáleží dokonca ani na tom či ste čerstvo v penzii a túžite si bez strachu objednať espresso vo vašom milovanom Taliansku. Naši skúsení lektori sú pripravení Vám pomôcť s čímkoľvek, a to aj v tejto neľahkej dobe - online z pohodlia vášho domova. Tešíme sa na vás!

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.