Momentálne registrujeme obrovský záujem o doučovanie. Kontaktujte nás ešte dnes, aby sme vám mohli zaručiť prípravu.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Ostatné Prečo sa učiť online? Výhody a nevýhody modernej formy doučovania.

Prečo sa učiť online? Výhody a nevýhody modernej formy doučovania.

Prečo sa učiť online? Výhody a nevýhody modernej formy doučovania.
28. 3. 2020
Ostatné

V súčasnej modernej spoločnosti sa neustále rozširujú možnosti, ako sa vzdelávať a ako nájsť ten najefektívnejší spôsob vzdelávania. Online forma doučovania je bezpochyby jedným z nich. Čo nás od tejto výučby odrádza? A aké sú naopak jej výhody? To všetko sa dozviete v našom článku.

Oprávnené obavy?

Online doučovanie môže mať viac podôb. My sa však zameriame na tú najznámejšiu a najobľúbenejšiu formu - videohovory. Niektorí ich pre bežnú komunikáciu používajú každý deň, či už sa jedná o aplikácie Skype, Meet, Messenger, WhatsApp a mnohé ďalšie.

Využitia týchto aplikácií v rámci vzdelávania sa však stále mnohí z nás paradoxne obávajú. A dôvody? Stačí spomenúť tri najzásadnejšie.

Nízka efektivita výučby. Prečo sa učiť online, keď je oveľa lepšie počúvať svojho učiteľa priamo v triede alebo mať individuálne lekciu, kedy sa lektor v učebni venuje v daný čas len svojmu študentovi?

Strach z neznalosti. Priznajme si, že nie každý využíva sociálne siete a nie každý je technicky zdatný.

Technické problémy. Ide o súbor drobných komplikácií, ku ktorým môže pri online výučbe dochádzať, napríklad nekvalitný obraz alebo zlý signál pre pripojenie.

Hoci sa všetky spomínané dôvody zdajú byť opodstatnené, skúsme sa nad nimi na okamih zamyslieť a zvážiť, či v dnešnej dobe nejde len o obavy vychádzajúce práve z neznalosti. Keď nevieme, ako online doučovanie funguje v praxi, nemôžeme poznať ani jeho výhody, a rovnako tak nevieme, ako z technického hľadiska doučovanie realizovať.

Online doučovanie
Chcete vyskúšať doučovanie online? Naša výučba prebieha individuálne a pod vedením skúsených lektorov, ktorí vám pripravia lekcie na mieru.

Je to jednoduché, dostupné a efektívne.

Síce má prezenčná výučba svoje nesporné výhody, ale jej online forma ich má tiež.

Doučovanie môžete realizovať prakticky všade tam, kde je vhodné pripojenie. Výučba nie je ohrozená ani v okamihoch, kedy je z rôznych dôvodov znemožnená tá prezenčná. Pre príklad nemusíme chodiť ďaleko, súčasná ekonomická a spoločenská situácia spôsobená šírením koronavíru je dostatočným dôkazom. V tomto smere predstavuje online výučba alternatívu, ktorá dokáže efektívne udržať proces vzdelávania, a zároveň s tým dodržiavať preventívne opatrenia.

Ako už bolo spomenuté v úvode článku, existuje rad aplikácií, ktoré je možné využiť. Sú buď voľne prístupné, alebo je možné bezplatne stiahnuť aspoň ich základné užívateľské verzie priamo do počítača.

V súčasnej dobe je u väčšiny aplikácií zabezpečené veľmi kvalitné rozlíšenie obrazu a nastavenie zvuku. Jediné, čo k výučbe potrebujeme, je buď stolný počítač, notebook alebo tablet, webkamera a mikrofón. Aplikácie často navyše ešte umožňujú napríklad zdieľanie obrazovky, preposielanie materiálov a komunikáciu cez chat.

K tomu tiež možné veľmi ľahko prenášať písaciu plochu pomocou pripojenia externej kamery. Tým sa opäť zvyšuje efektivita online výučby a takmer mizne rozdiel medzi tým, či je učiteľ v reálny čas so študentom v triede, alebo či sú obaja online.

Výuka online

Všetko má svoje "muchy", ALE ...

Napriek vysokej funkčnosti aplikácií a dostupnosti moderných počítačových doplnkov musíme aj tu počítať s možnosťou, že sa vyskytnú problémy. Napríklad vplyvom poveternostných podmienok alebo kvality internetového pripojenia môže dôjsť ku chvíľkovému výpadku spojenia. Na druhú stranu ani prezenčná výučba sa nezaobíde bez prerušenia či problémov.

Nebojme sa preto hľadať a využívať nové spôsoby vzdelávania. Vyhýbať sa im len na základe neznalosti a planých obáv by totiž bola veľká chyba.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.

 

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku a v Anglicku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.