Momentálne registrujeme obrovský záujem o doučovanie. Kontaktujte nás ešte dnes, aby sme vám mohli zaručiť prípravu.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Prijímacie skúšky Prijímacie skúšky na druhý pokus

Prijímacie skúšky na druhý pokus

Prijímacie skúšky na druhý pokus
20. 4. 2023
Prijímacie skúšky

Ako a kedy podať odvolanie proti neprijatiu na strednú školu

Napísať odvolanie proti neprijatiu odporúčame, ak ste prijímacie skúšky neurobili iba o pár bodov. V takýchto momentoch je šanca, že odvolanie môže byť úspešné. Jedná sa napríklad o situácie, kedy ste nazbierali počet bodov potrebných na prijatie, ale skončili ste za ďalšími uchádzačmi, ktorí mali výsledok o niečo lepší.

Odvolanie podajte čo najskôr po zverejnení výsledkov skúšok. Do dokumentu okrem všetkých údajov o sebe napíšte v krátkosti aj dôvod, prečo sa odvolávate. Dokument potom odovzdajte riaditeľovi školy, ktorý ho vyhodnotí. Upozorňujeme však, že podanie odvolania automaticky neznamená, že vás na vyhliadnutú školu skutočne prijmú.

 

Ako zistím, prečo boli prijímačky neúspešné

Keď ste prijímacie skúšky nezložili úspešne, môžete požiadať školu o nahliadnutie do testov. Môžete sa z nich poučiť, zistiť, kde ste urobili chybu a na čo sa lepšie pred ďalším pokusom pripraviť. Ak niečomu vo výsledkoch nerozumiete, nebojte sa opýtať a nechajte si to vysvetliť. Nemá zmysel výsledky spochybňovať, pretože priamo na mieste nie je možné nič vyriešiť. 

Doučování na přijímačky na střední školu

Čo je potrebné urobiť pre ďalší pokus

Ďalší termín prijímacích skúšok na obsadenie nenaplnených miest na stredných školách je v utorok 20. júna 2023. Ak ste boli neúspešní v niektorom z prvých dvoch riadnych termínov, zistite si, ktoré školy vypisujú ešte jedno kolo. Čo najrýchlejšie si podajte prihlášku a začnite sa na ďalší pokus pripravovať.

Výsledky ďalšieho kola prijímačiek zverejní riaditeľ školy na výveske a tiež na školskom webe v piatok 23. júna 2023. Najneskôr do stredy 28. júna 2023 písomne potvrďte svoje prijatie na školu.

O ďalšom termíne sa včas informujte
Nie všetky školy vypisujú ďalší termín prijímacích skúšok. Pre istotu si dopredu zistite, kde ešte môžete mať šancu. Vytipujte si pokojne aj niekoľko škôl. Ušetríte si tým veľa starostí.

Ako sa pripraviť na ďalší pokus prijímacích skúšok

Aj napriek tomu, že bývajú neúspešné pokusy pre študentov demotivujúce, skúste sa cez to čo najrýchlejšie preniesť. Zbytočným trúchlením alebo zlosťou situáciu iba zhoršíte.

Zistite, v čom ste urobili chybu

Základom je uvedomiť si, v čom bola pri minulom pokuse alebo pokusoch chyba. Keď viete, že ste niečo pokazili napríklad z nepozornosti, zle ste si prečítali zadanie alebo ste prehliadli matematické znamienko, skúste trénovať svoje sústredenie. Podobné chyby totiž mrzia najviac.

Potrebujem pomôcť s učením
Máte obavy, že prijímacie skúšky nezvládnete ani na ďalší pokus? Čo najskôr nás kontaktujte a dohodnite si s nami doučovanie. Urobíme všetko pre to, aby ste ďalší termín úspešne absolvovali.

Začnite sa čo najskôr učiť

Snažte sa a zaberte v učení. Postupujte systematicky a neodbiehajte od jednej témy k druhej. V učive by ste si akurát urobili chaos. Nezabúdajte si opakovať aj to, čo sa vám predtým na prijímačkách podarilo. 

V prípade, že si s látkou stále neviete rady, nebojte sa nás kontaktovať a dohodnúť si s nami doučovanie. Radi vám vysvetlíme všetko, čo vám nebude jasné.

Zdroje:

https://www.minedu.sk/data/att/24608.pdf

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.
Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku a v Anglicku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.