Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Prijímacie skúšky Prijímačky budú, pokračujeme!

Prijímačky budú, pokračujeme!

Prijímačky budú, pokračujeme!
31. 3. 2020
Prijímacie skúšky

Obdobie pred prijímacími skúškami je pre všetkých študentov stresujúce. O to viac, keď sa spolu s obvyklou prípravou musia stretávať ešte s úlohami v poslednom ročníku na základnej škole. V tomto článku vám prinášame niekoľko užitočných rád, ako sa aj v tejto zložitej dobe na prijímačky pripraviť.

Potrebujete pripraviť na prijímačky?
V Škole Populo každoročne pripravíme stovky žiakov na prijímacie skúšky na gymnáziá a stredné školy. Objednajte si svoje lekcie včas!

Samoštúdium ako základ

Za úplný základ môžeme považovať samostatné štúdium. Pred vlastnou prípravou je dôležité urobiť si zoznam všetkého, čo je nutné precvičiť. Problémové úlohy je vhodné si označiť a zamerať sa na ne. Vhodné je tiež využitie učebníc k prijímacím skúškam. Každoročne ich vydáva niekoľko vzdelávacích centier a vydavateľstiev, stačí si len vybrať. Nesústreďte sa pritom iba na jedno vydanie alebo konkrétne vydavateľstvo. Každá z učebníc obsahuje iné úlohy, ktoré sú zadávané rôznymi spôsobmi.

Učebnice a zošity

Pri príprave využite aj školské učebnice a zošity z minulých ročníkov. Obsahujú učivo, ktoré by študent mal poznať, pretože sa riadia rámcovým vzdelávacím programom. Práve s týmito znalosťami by mali budúci študenti a študentky zo základnej školy odchádzať.

Chápeme, že je toho veľa, čo študenti zabudnú. Na druhú stranu, testy nie sú nafukovacie ani nekonečné. Preto sa zamerajte práve na učivo, ktoré sa v nich najčastejšie opakuje. Naučte sa počítať konkrétne typy príkladov. Napríklad na začiatku každého testu z matematiky sa objavujú zlomky, výrazy a rovnice a na jeho konci vždy nejaká náročnejšia úloha. Medzi časovo náročnejšie typy úloh patrí tiež rysovanie.

Individuálna príprava

Aj v tejto nepriaznivej dobe je ďalšou možnosťou prípravy individuálne doučovanie. Pripravovanie sa so Školou Populo je prakticky zamerané a veľmi úspešné. Lektorov si vyberáme podľa prísnych kritérií a dbáme na to, aby boli na lekcie vždy pripravení. Študentom aj ich rodičom zabezpečujeme doučovanie "na mieru" a naše koordinátorky sa potom starajú o to, aby všetko prebehlo tak, ako má.

Příprava na přijímačky

Nestrácajte čas

Pri príprave na konkrétne skúšky je tým najdôležitejším zostávajúci čas a tiež správny lektor. Často sa stretávame s tým, že rodičia hľadanie doučovania odďaľujú a deti im ani nepovedia, že niečomu nerozumejú.

Príprava študentov bez pomoci rodičov či lektora zahŕňa vo väčšine prípadov náhodné vyplnenie testu, kontrolu podľa riešenia a nič viac. Študenti ďalej nepátrajú po zdôvodnení svojich chýb, a preto ich stále opakujú.

Apelujeme preto na študentov, aby venovali príprave dostatok času. Je dôležité zaujímať sa o chyby, ktoré urobili, a zistiť, prečo ich odpoveď nie je správna. Kľúčom k úspechu je kvalitná a poctivá príprava.

Pripravovanie sa so Školou Populo pokračuje

Naše lekcie prebiehajú online, študent aj lektor sa v daný čas pripojí na internet a lekcia môže začať. Každému študentovi či študentke môžeme požičať kameru a statív. Lektor tak v reálnom čase vidí, čo študent píše a môže ho hneď opraviť.

Študenti tak môžu v príprave aj naďalej pokračovať. Ak nebudete váhať a včas si zaistíte online formu doučovania, môžete študentom naozaj pomôcť.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.