Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Cudzie jazyky Ako na výučbu jazyka online

Ako na výučbu jazyka online

Ako na výučbu jazyka online
19. 7. 2021
Cudzie jazyky

Je júl, mesiac, kedy sú prázdniny a obdobie dovoleniek v plnom prúde. Je to čas, kedy sa veľa ľudí nezávisle na sebe rozhoduje začať s novým cudzím jazykom alebo sa zdokonaliť v jazyku, s ktorým už skúsenosti majú.

Čo nás motivuje k učeniu sa cudzích jazykov?

Dôvodom sú veľakrát práve dovolenky v zahraničí, ktoré si všetci chceme užiť so všetkým, čo k tomu patrí, ako napríklad rozhovory s miestnymi. Rovnako tak by si možno vaše deti priali cudzí jazyk precvičovať aj cez prázdniny mimo školu. Ak teda zvažujete výučbu cudzích jazykov online z akýchkoľvek dôvodov, sme tu pre Vás. V dnešnom článku Vám preto dáme niekoľko rád a tipov, pre koho je takáto výučba vhodná, ako prebieha a ako zvoliť vhodného lektora. 

Vo chvíli, keď sa pre nový jazyk rozhodnete, vyvstáva otázka kde a ako sa začať cudzí jazyk učiť. Možností je určite niekoľko: existuje obrovské množstvo odbornej literatúry, učebníc pre samoukov, kníh a pracovných listov, ktoré zoženiete v každom dobrom kníhkupectve. Vždy ale podstupujete riziko, že Vám daná učbnica nesadne alebo skrátka pre samoštúdium stratíte motiváciu. Niektorí by možno naopak radšej dochádzali na lekcie k rodeným hovoriacim, či k lektorom do škôl či iných výučbových centier. Takáto ponuka je však často obmedzená predovšetkým v menších mestách, dochádzaniu naviac musíte venovať veľa svojho voľného času. 

Výhody online výučby 

Stále častejšou a zmysluplnejšiou voľbou sa preto stáva online výučba cudzích jazykov, ktorá sa plne prispôsobí Vašim časovým možnostiam a študijným potrebám. Aj uplynulé mesiace v lockdowne nahrali tomu, že je online komunikácia stále dostupnejšia a jednoduchšia, a preto online výučba nie je žiadny problém. Naviac je rovnako, ak nie aj viac, efektívnejšia, pretože šetrí Váš čas aj peniaze. Tie by ste inak museli venovať nákupu kníh, ktoré možno ani nevyužijete, či svojim cestám za lektorom. Všetky svoje financie teda plne investujete iba do samotného vzdelávania. 

Online výučba je vhodná doslova pre každého. Aj medzi klientmi Školy Populo nájdeme všetky vekové kategórie. Cudzie jazyky učíme deti v prvej triede, klientov, ktorí potrebujú jazyk v zamestnaní, ale tiež aj klientov na dôchodku, ktorí sa chcú neustále vzdelávať. Na veku ani na úrovni Vaších jazykových dovedností naozaj vôbec nezáleží. Dôležitá je predovšetkým chuť a motivácia sa vzdelávať. A práve obdobie letného cestovania môže byť práve tým pravým nábojom pre vec!

Zaujíma ma online doučovanie
Online výučba v Škole Populo je na nerozoznanie od tej prezenčnej. Prebieha individuálne pod vedením našich skúsených lektorov, ktorí výučbu prispôsobia vašim požiadavkám a aktuálnej jazykovej úrovni.

Online výučba jazykov so Školou Populo

Cudzie jazyky učíme v Škole Populo už dlhé roky. Máme teda veľa skúseností s tým, aké postupy zvoliť pre to, aby sme vyšli našim klientom v ústrety a zároveň brali ohľad na ich jazykovú pokročilosť. Riadime sa tým, že každý človek potrebuje pri výučbe individuálny prístup, ktorý odráža jeho spôsob učenia a premýšľania nad danou problematikou.

Naša online výučba, vrátane online výučby jazykov, prebieha vždy formou 1 na 1, to znamená jeden lektor sa na lekcii venuje vždy iba jednému klientovi. To zaručuje plne individuány prístup, dostatok času na otázky, opakovanie a dodatočné vysvetlenie, pokiaľ je to potrebné. K online výučbe naviac nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie. Bude Vám stačiť počítač a mobilný telefón, vďaka ktorým dokážeme plne nahradiť osobný kontakt v učebni z pohodlia Vášho domova.

Výuka jazyků online

Najväčší záujem zo strany našich klientov je, pochopiteľne, o konverzáciu, či už sa jedná o anglický, nemecký, ruský alebo, napríklad, španielsky jazyk. A k tomu je online výučba ako stvorená, pretože rozprávať sa cez obrazovku sa dá veľmi jednoducho. Čo najviac sa teda pri výučbe snažíme zapájať práve konverzáciu. Chceme, aby bola výučba zábavná, a nie jednotvárna. Nezabúdajme ale ani na gramatiku, ktorá je bezpodmienečne nutná. Predovšetkým u detí na prvom a druhom stupni trénujeme gramatiku aj slovíčka, a vďaka možnostiam snímania orazovky potom vypĺňame najrôznejšie gramatické a posluchové cvičenia. 

Avšak prekonať strach z rozprávania nahlas býva často tým najväčším problémom. Vždy však výučbu plne prispôsobujeme klientovi - maturanti potrebujú natrénovať počúvanie, pracujúci klienti zase ocenia rady, ako uspieť na pohovore alebo na obchodnom jednaní v cudzom jazyku. Iní zase potrebujú precvičiť slovnú zásobu kvôli cestovaniu. Je to veľmi individuálne, preto v Škole Populo nenájdete dvoch klientov, ktorí by mali rovnaký študijný plán. 

Radi a často taktiež spolupracujeme s rodenými hovoriacimi, ktorých ocenia pokročilejší klienti alebo napríklad firmy, ktoré si u nás objednávajú výučbu jazykov pre svojich zamestnancov. Tam už je to predovšetkým o konverzácií, porozumení a rýchlych reakciách, ktoré zamestnanci potrebujú pri komunikácií so svojimi obchodnými partnermi či kolegami v zahraničí. 

Ako začať?

Pokiaľ máte záujem o online výučbu jazykov so Školou Populo, kontaktujte nás na našich webových stránkach prostredníctvom kontaktného formulára a my sa Vám obratom ozveme späť. Naše kolegyne Vám pripravia individuálny študijný plán na mieru Vašim možnostiam a potrebám a môžete začať aj hneď! Toto všetko, dokonca úplne nezáväzne, až do momentu, keď sa rozhodnete s nami začať spolupracovať. 

Sme si istí, že dokážeme pomôcť všetkým žiakom pochopiť základy, všetkým maturantom uspieť na skúškach a všetkým dospelým prekonať pracovné či cestovateľské výzvy.

Tešíme sa na nové tváre a možno aj na Vás.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.