Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Cudzie jazyky Ako sa rýchlo naučiť cudzí jazyk

Ako sa rýchlo naučiť cudzí jazyk

Ako sa rýchlo naučiť cudzí jazyk
20. 7. 2022
Cudzie jazyky

Potrebujete se rýchlo naučiť po anglicky, nemecky anebo napríklad po španielsky? Možno vás čaká zahraničná pracovná cesta, možno na vás tlačia v práci alebo sa na budúcej dovolenke nechcete červenať, keď si na letisku nebudete vedieť odbaviť batožinu. 

Najľahším a najkrajším jazykom je taliančina, najťažším čínština

Kladiete si otázku, ako sa naučiť jazyk za 6 mesiacov a či je to vôbec možné? Aby ste sa cudzí jazyk naučili naozaj rýchlo, je potrebné mať dobrý plán. Do akého jazyka sa pustíte? Hovorí sa, že medzi najľahšie jazyky patrí taliančina, španielčina, dánština či nórština. Naviac taliančina a španielčina zároveň už niekoľkokrát vyhrali anketu o “najkrajší jazyk” na svete

Medzi najťažšie jazyky naopak patrí podľa výskumov čínština, arabčina, japončina alebo napríklad fínština, ktorá má v porovnaní so slovenčinou dokonca 14 pádov. Pre Slovákov je ľahké naučiť sa po rusky, poľsky alebo po chorvátsky. Nebojte, ani angličtina pre nás Slovákov nie je ťažká. Len smelo do toho! 

Výuka cizích jazyků pro dospělé

Ako sa rýchlo naučiť cudzí jazyk? Potrebujete plán

Odborníci sa delia na dve skupiny. Jedna z nich radí, že ak sa chcete rýchlo naučiť cudzí jazyk, mali by ste čo najskôr začať hovoriť – ideálne hneď od prvého dňa. Druhí hovoria, že ku konverzácii v cudzom jazyku potrebujete tzv. jazykové minimum, tzn. ovládnuť základný set slovíčok. Ako teda začať?

  • Vytvorte si zoznam slovíčok – od začiatku sa učte iba slovíčka, ktoré skutočne potrebujete, čo je zároveň najväčší trik polyglotov. 
  • Začnite so samoštúdiom – naučte se sami základné číslovky a pár základných slovíčok. Tento proces vám môže trvať 1 deň alebo aj týždeň. 
  • Nájdite si parťáka na konverzácie – rozprávať, rozprávať a zase rozprávať. S konverzáciou začnite čo najskôr, ale pozor. Pokým sa budete baviť s kamarátom, ktorý je “o lekciu napred”, veľa si toho neprecvičíte. Radšej sa spojte so skúseným lektorom, s ktorým bude učenie nielen zábava, ale hlavne progres. V Škole Populo vám pomôžeme. 
  • Denne venujte 20 minút samoštúdiu a týždenne konverzujte s lektorom – Najlepšia kombinácia, ako sa rýchlo naučiť cudzí jazyk, je 1–3× týždenne konverzovať s lektorom a každý deň doma rozprávať, opakovať si slovíčka alebo trénovať písanie. 
  • Pozerajte obľúbené seriály v cudzom jazyku – Máte nejaký seriál, ktorý poznáte naspamäť? Obľúbení Priatelia, Teória veľkého tresku, Hra o tróny… všetky tieto seriály si môžete pustiť s dabingom či s titulkami vo vašom vybranom jazyku. Pri sledovaní si robte poznámky a dohľadávajte si slovíčka, ktoré nepoznáte. 
  • Stanovte si cieľ a vizualizujte si ho – Kedy reálne chcete začať používať cudzí jazyk? Napíšte si dátum na papier a každý deň si svoje priania vizualizujte. Predstavte si, ako v cudzom jazyku konverzujete s kolegami, ako prednášate alebo ako si objednávate jedlo v reštaurácií.
  • Pozrite sa na 10 konkrétnych tipov, ako sa naučiť anglicky
Ako sa rýchlo naučiť cudzí jazyk? Potrebujete plán!
V Škole Populo vás radi privítame, či máte 10 alebo 80 rokov. Trúfame si povedať, že cudzí jazyk sa môže naučiť naozaj každý. Stačí pevná vôľa, chuť do učenia a dobré výsledky na seba nenechajú dlho čakať. Kontaktujte nás a radi vám s učením pomôžeme. 

Zdroje:

Skúsenosti klientov Školy Populo

Autor:

BSc. Nikola Domluvilová
Riaditeľka správy kurzov
Nikola vedie tím koordinátoriek, ktoré sa starajú o hladký priebeh každého doučovania. Je “strážkyňou” klientskeho servisu, dohliada, aby všetko bežalo tak, ako má a vyrieši akúkoľvek neštandardnú situáciu.
Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.