Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učenie Ako zvládnuť návrat detí do školy po prázdninách

Ako zvládnuť návrat detí do školy po prázdninách

Ako zvládnuť návrat detí do školy po prázdninách
15. 9. 2022
Učenie

Nielen pre prváčikov je návrat do školy po prázdninách náročný. Aj ostrieľaní školáci môžu mať v septembri problém opäť si zvyknúť na školský režim. Pripravili sme pre vás 6 tipov, ako zvládnuť návrat do školy, či už má študent 6, alebo bude tento rok maturovať. Máte doma malého školáka? Prečítajte si, ako pripraviť dieťa na vstup do ZŠ.

Nepýtajte sa „čo bolo v škole“, ale „ako si sa dnes mal

Ako bolo v práci?“ Pracovne.. Nepripomína vám to niečo? Ani vy by ste nechceli, aby sa vás partner deň po dni pýtal tú istú otázku. Preto se detí nepýtajte „ako bolo v škole“, odpoveď by aj tak bola dobre, alebo zle. Radšej sa ich spýtajte, ako sa dnes maličo pekné zažili, alebo či nepotrebujú s niečím pomôcť. Určite to ocenia viac ako fádne otázky. 

Buďte dieťaťu oporou, nie dozorcom

Niekedy to v škole nejde podľa predstáv a aj napriek tomu, že sa žiak snaží, môžu sa v žiackej objaviť horšie známky. V takej chvíli nepomôže, ak na dieťa nastúpite s trestami a zákazmi. Radšej sa snažte pochopiť, v čom viazne problém so zlými známkami a ponúknite mu pomocnú ruku. Vypočuť, motivovať, pomôcť – tak by mala znieť vaša mantra. 

Škrípe to? Zaistite dieťaťu doučovanie včas

Škole Populo veríme, že každý prospech sa dá vylepšiť včasným doučovaním. Ak študent začne mať problémy s chápaním učiva, nečakajte, až situácia vygraduje zlým vysvedčením. Radšej si u nás zabezpečte doučovanie. Niekedy stačí zopár lekcií, inokedy je potrebná intenzívnejšia výučba dvakrát týždenne. Na všetkom sa spolu dohodneme.

Doučované predmety v Škole Populo
Doučujeme všetky predmety základných a stredných škôl. Stačí si len vybrať a kontaktovať nás prostredníctvom kontaktného formulára, telefonicky alebo e-mailom. O ostatné sa postaráme my

A aké sú výhody doučovania v Škole Populo? Ruku na srdce, doučovať vlastné dieťa nie je nič moc. Niektorých rodičov môže domáce doučovanie stresovať, čo môže viesť k vypätým situáciám alebo dokonca k hádke medzi vami a dieťaťom.

Preto je lepšie zveriť doučovanie odborníkom, nekaziť vzťah dieťa-rodič a tráviť spoločný čas krajšími aktivitami, ktoré máte doma všetci radi.  

Dohliadnite, aby študent dostatočne jedol a spal

Rožok a sladká limonáda, alebo ešte horšie, peniaze na desiatu, za ktoré si žiak v školskom bufete kúpi sladkosti. Ak nedostáva telo dieťaťa potrebné živiny, žiak môže byť unavený, nesústredený a hyperaktívny. Dbajte preto, aby vaše dieťa malo každý deň zdravú desiatu, inšpirujte sa našimi tipmi

Tipy na zdravé desiaty pre deti
  • Celozrnný chlieb, kvalitná šunka, syr, zelenina. 
  • Ovsená kaša, ovocie, oriešky. 
  • Biely jogurt, granola, ovocie.
  • Domáce muffiny, čučoriedky, čokoláda.
  • Toasty, šunka, syr, kečup, zelenina.

Doučování pro nejmenší

Zaveďte pekné rituály ako pizza večer alebo spoločné kino

Školský týždeň je náročný. Tiež občas neviete, kam skôr skočiť a ako zvládnuť školu? Práca, škola, krúžky, domáce úlohy, upratovanie, príprava desiaty, testy a písomky… niekedy je toho jednoducho veľa. Preto sa nenechajte strhnúť každodenným kolotočom a zaveďte si doma spoločné rituály za odmenu. 

Taký piatkový pizza večer, sobotné kino alebo napríklad nedeľná prechádzka nie sú vôbec zlé.

Zdroje:

Skúsenosti klientov Školy Populo

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.
Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.