Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Maturita Maturita na krku - Ako ju zvládnuť ľavou zadnou

Maturita na krku - Ako ju zvládnuť ľavou zadnou

Maturita na krku - Ako ju zvládnuť ľavou zadnou
1. 3. 2019
Maturita

Skúška dospelosti sa nezadržateľne blíži a je najvyšší čas pustiť sa do učenia. Už dosť kontrolovania Instagramu a nezmyselného prechádzania Facebooku. Takže, ide sa na to. Vypnite mobil a odložte ho do šuplíka alebo odneste ho, najlepšie do inej miestnosti. Pred učením si upratajte na stole a okolo stola, a vytvorte si tak príjemné pracovné prostredie.

Poriadok vo svojej izbe

Možno neveríte náukám ohľadom Feng Šuej a rôznych energií. Pravdou ale je, že oveľa lepšie sa vám bude učiť v čistom a upratanom prostredí. Povaľujú sa vám v izbe špinavé taniere, hrnčeky a obaly od chipsov? Tak šup, tiež upratať. A nezabudnite vyvetrať miestnosť, nech máte dostatok čerstvého vzduchu.

Upratovanie máte hotové? Výborne, tak teraz zvážte, kde sa pohodlne uvelebíte. Bohužiaľ pre vás, posteľ ako miesto na sústredenie nebude to pravé. Hrozí totiž, že sa ponoríte do ríše spánku a to predsa nechcete (možno po tom v hĺbke duše túžite, ale teraz nie je dovolené spať). Vhodnejšie bude štýlové kresielko. A teraz už stačí len zapáliť sviečku a vykúzlite veľmi príjemnú atmosféru. Zelený čaj a horká čokoláda sa tiež na povzbudenie mysle budú hodiť. Využiť môžete aj iné nakopávky, ako je Guarana alebo Ginkgo biloba.

Poriadok v otázkach

Konečne prichádza na rad tá hlavná časť. Ako urobiť poriadok v maturitných otázkach? Takže, všetko na hromadu, vrátane zvýrazňovačov, a začíname triediť. Ideálne je vizuálne odlíšiť jednotlivé predmety od seba, a to pomocou farebných zložiek. Hodí sa aj vytlačiť si všetky maturitné otázky. Tie si môžete postupne vyraďovať. Hneď, len čo sa ich naučíte. Zistili ste pri triedení, že vám chýbajú niektoré vypracované maturitné otázky? Hlavne neodkladajte ich doplnenie na neskôr. Je potrebné chýbajúce učivo doplniť ihneď!

Potrebujete pomôcť s prípravou na maturitu?
V Škole Populo pripravujeme na maturitu každoročne stovky študentov a radi s prípravou pomôžeme aj vám! Ozvite sa nám a opýtajte sa na doučovanie.

A máte za sebou všetko, čo sa týka samotných príprav. Teraz už stačí pustiť sa do samotného učenia. Hľadíte vystrašene na hromadu učenia a neviete, čím začať skôr? Ak máte dostatok času, je najlepšie začať svojím najobľúbenejším predmetom. To by však bolo príliš jednoduché. Pridajte si ešte pár otázok z toho najmenej obľúbeného. Nezabudnite tiež prepočítať, koľko otázok denne sa potrebujete naučiť. Nechajte si aj rezervu, ak budete niektorý deň v sklze. Predsa len nie je každý deň nedeľa a neuškodí si od učenia aj trochu oddýchnuť. Vo voľnom čase tiež kontrolujte a porovnávajte svoje vypracovanie otázok s ostatnými spolužiakmi. Je to skvelá zámienka, ako zájsť s kamarátkou na kávu a povedať si pritom, že predsa idete konzultovať maturitné témy. Ak zistíte, že ste niečo zabudli, hodí sa učivo doplniť do svojich poznámok.

Pri samotnom učení pamätajte, že zvýrazňovanie dôležitých pasáží je fajn, ale nestačí na dôkladné zapamätanie textu. Tak ako nie je dostačujúce čítať si text neustále dookola. Mnemotechnických pomôcok je veľa a jednou z nich je aj vysvetľovanie látky sám sebe. Ak Vám to pripadá trochu bláznivé, vysvetlite naučenú látku kamarátovi alebo rodičovi. Hovorené slovo si totiž lepšie zapamätáte. Uvidíte, že hodinová spoločná konzultácia Vám dá viac, ako päť hodín čítania textov dokola.

Lekce pro přípravu na maturitu

Na záver už len prajeme, nech Vám to učenie ide ľavou zadnou. A ak už toho máte plné zuby, vyberte sa na prechádzku, zájdite do kina alebo sa odreagujte akokoľvek inak. Pomôcť môže aj nastavenie si odmeny za určité množstvo naučenej látky. Napríklad jeden diel Vášho obľúbeného seriálu. A pamätajte! Deň pred maturitou vyhlasujeme zákaz učenia. Hlava potrebuje oddych a učivo sa musí uležať!

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.