Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Prijímacie skúšky Termíny a priebeh prijímacích skúšok 2023

Termíny a priebeh prijímacích skúšok 2023

Termíny a priebeh prijímacích skúšok 2023
17. 1. 2023
Prijímacie skúšky

Chystáte sa tento rok na strednú školu? Máme pre vás ucelený zoznam informácií o prijímacích skúškach. Prezradíme vám tiež pár dobrých tipov, ako sa pripravovať a na koho sa obrátiť, keď potrebujete s prípravou pomôcť. 

Kedy sú prvé termíny prijímacích skúšok v roku 2023

Odborom, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania, bol pre tento rok pridelený prvý termín na utorok 2. mája 2023. V prípade väčšieho počtu uchádzačov by sa prijímačky konali aj v piatok 28. apríla alebo v stredu 3. mája 2023.

Odbory, ktoré overenie špeciálnych schopností nevyžadujú, majú prvý termín stanovený na štvrtok 4. mája 2023. Pokiaľ bude uchádzačov viac, prijímačky sa budú konať aj v piatok 5. mája 2023.

Kedy sú druhé termíny prijímacích skúšok v roku 2023

Druhý termín prijímačiek pre odbory, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania, je pre školský rok 2023/2024 stanovený na štvrtok 11. mája 2023. V prípade potreby sú možné termíny v piatok 12. a pondelok 15. mája 2023.

Uchádzačovi o štúdium odborov, ktoré overenie zvláštnych schopností nevyžadujú, majú stanovený druhý termín prijímacích skúšok na utorok 9. mája 2023, v prípade potreby aj v stredu 10. mája 2023.

Prijímacie skúšky v Škole Populo

Kedy sú termíny prijímačiek 2023 na športové školy

Prijímacie skúšky na stredné športové školy sú dvojfázové. Prvá fáza, v ktorej sa overuje športové nadanie uchádzačov, prebehne od utorka 21. marca do piatku 14. apríla 2023.

V druhej fáze sa overuje zdravotná spôsobilosť uchádzačov. Jej prvý termín je stanovený na utorok 2. mája 2023, prípadne tiež 28. apríla alebo 3. mája 2023. Druhý termín prebehne vo štvrtok 11. mája 2023. Pokiaľ by bolo uchádzačov viac, ďalšími termínmi sú piatok 12. a pondelok 15. mája 2023.

Z čoho sa prijímacie skúšky skladajú

Prijímacie skúšky na Slovensku nemajú jednotnú podobu. Ministerstvo školstva každý rok zverejňuje zoznam predmetov pre jednotlivé typy škôl. Z nich si potom každá škola zostaví vlastné prijímacie skúšky.Všeobecne však platí, že na väčšine škôl skladajú uchádzači skúšky zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky. Pokiaľ sa žiak hlási na odbornú školu, môže skúšky skladať aj z ďalších predmetov. Napríklad záujemcovia o štúdium na chemických odborných školách môžu čakať testy z chémie.

Doučovanie na prijímacie skúšky
Zistili ste pri domácom štúdiu, že vám učivo robí problémy? Radi vám podáme pomocnú ruku. Neváhajte sa na nás obrátiť a dohodnite si doučovanie.

Ako dlho trvajú prijímacie skúšky a čo si na ne obliecť

Jednotná dĺžka prijímačiek nie je daná. Všeobecne však platí, že na každý test majú uchádzači približne od 45 do 60 minút. Medzi testami býva prestávka, v priebehu ktorej sa môžete občerstviť. Nezabudnite si priniesť fľašu s vodou a ľahkú desiatu.

Na prijímacie skúšky sa pohodlne oblečte. Narozdiel od maturity, ktorá vás čaká za pár rokov, nie je nutné slávnostnejšie oblečenie. Chlapcom postačia napríklad rifle a sveter, dievčatá môžu zvoliť sukňu

Doučovanie na prijímacie skúšky v Škole Populo

Kedy sa dozviem výsledky prijímačiek 2023

Zoznam uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania zverejní riaditeľ na nástenke a webových stránkach školy v piatok 19. mája 2023. Zákonný zástupca žiaka potvrdí jeho prijatie na strednú školu najneskôr do stredy 24. mája 2023.

Ako sa na prijímacie skúšky pripraviť

S učením na prijímačky vám odporúčame predovšetkým neotáľať. Ak cítite, že máte s prípravou ťažkosti, neváhajte nás kontaktovať a dohodnite si s nami doučovanie. Radi s vami prejdeme všetko, čo budete potrebovať.

Tiež vám prezradíme, ktoré školy riešiť čo najskôr, ktoré si nechať na neskôr a ako postupovať, keď nepoznáte odpoveď. Na konci kurzu si skúsite napísať test v časovom limite. Vďaka tomu sa naučíte pracovať aj v strese, takže budete mať pred ďalšími uchádzačmi veľkú výhodu.

Pri domácom štúdiu si učenie určite rozložte do menších dávok. Učte sa pokiaľ možno každý deň, nech nemáte zbytočne dlhé pauzy. Občas si tiež zopakujte to, čo ste sa už naučili. Nezabúdajte ale ani na odpočinok, ktorý je veľmi dôležitý.

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku a v Anglicku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.