Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Cudzie jazyky Čo robiť cez prázdniny, aby vám nezlenivel mozog

Čo robiť cez prázdniny, aby vám nezlenivel mozog

Čo robiť cez prázdniny, aby vám nezlenivel mozog
29. 7. 2021
Cudzie jazyky

Čo vám napadne ako prvé, keď sa povie leto? Je to vychladený melón, piesočnatá pláž alebo napríklad kúpačka na priehrade? Nech už si s letom spojujete akékoľvek asociácie, asi sa zhodneme na tom, že k letu patrí predovšetkým odpočinok. Čo takto ale letné dni okrem leňošenia využiť na osobný rozvoj? Máme pre vás pár tipov na to, čo robiť cez prázdniny, aby vám nezlenivel mozog.

Pilujte angličtinu – tá sa hodí vždy

Ruku na srdce, ako ste na tom s angličtinou? Ak by sa dal s vami práve teraz do reči rodený Angličan, zvládli by ste s ním bez problémov pár minút konverzovať? Alebo by ste sa začervenali a priali by ste si byť kdekoľvek inde než s ním?

S cudzím jazykom je to zradné. Väčšinou nám absencia znalosti reči nevadí, kým sa nedostaneme do priamej konfrontácie s cudzím jazykom. V tomto prípade s angličtinou. V priebehu roka asi takých situácií veľa nebude, ale na dovolenke v zahraničí angličtinu - ako medzinárodný jazyk - určite využijete. A je celkom jedno, či cestujete do Chorvátska, Talianska, Španielska alebo do zmienenej Veľkej Británie.

Na dovolenke v zahraničí sa hodí vedieť aspoň pár základných fráz konverzácie. Ideálne by ste mali vedieť, ako v angličtine vyriešiť:

  • ako sa dostať z letiska
  • ako si objednať v reštaurácii
  • ako sa ubytovať v hoteli
  • ako si prenajať auto / skúter
  • ako si zaplatiť poznávací výlet

A ako teda s angličtinou konečne pohnúť? Využite voľné letné chvíle a pripravujte sa priebežne. Máme pre vás pár super tipov, ako angličtinu dostanete rýchlo pod kožu.

1. Vo dvojici to ide lepšie – doučovanie s lektorom

Úprimne, doučovať sa angličtinu sám, je tak trochu nuda. Človek musí zastať dve roly - byť zároveň študentom a učiteľom. Materiály si nielen pripraviť, ale potom ich aj vypracovať a ideálne - rovno ich sám sebe oznámkovať.

V Škole Populo vám s doučovaním pomôžeme. Vyučujeme formou 1:1, teda jeden lektor na jedného študenta. Vďaka tomu má lektor čas sa behom doučovania venovať len študentovi a čas strávený doučovaním angličtiny je maximálne efektívny. Angličtinu vyučujeme online cez internet. Vyskúšajte nás - pokojne len na hodinku týždenne - a uvidíte, že na ďalšej dovolenke budete pri objednávaní z jedálneho lístka perliť.

Co dělat o prázdninách, aby nezlenivěl mozek

2. Filmové večery bez dabingu – s anglickými titulkami

Patríte medzi milovníkov filmov a seriálov? Zaveďte jednoduchú rutinu, ktorá vám pomôže zlepšiť angličtinu. Zabudnite na dabing a všetky filmy a seriály si púšťajte v origináli - buď so slovenskými titulkami, anglickými titulkami alebo bez titulkov.

Tip pre vás: Najlepšie sa nové slovíčka bifľujú z notoricky známych seriálov, ktoré ste už videli miliónkrát. Pozrite sa na Priateľov, Sex v meste, How I Met Your Mother alebo Simpsonovcov v origináli. Uvidíte, že vám budú slovíčka naskakovať a ani nepostrehnete, že namiesto zábavy sa vlastne učíte.

3. Grilujte a pečte – ale len podľa anglických receptov

Leto praje ľahkým receptom. Grilované špeciality, ľahké šaláty, ovocné bublaniny, svieže nanuky...receptov, ktoré môžete cez leto vyskúšať je veľa. Obohaťte slovnú zásobu slovíčok o jedle a začnite variť podľa anglických receptov.

Medzi úžasných zahraničných kuchárov, ktorí recepty publikujú v angličtine, patrí napríklad britský kuchár Jamie Oliver, izraelský kuchár Yotam Ottolenghi alebo francúzsky cukrár Cedric Grolet.

Všetci páni recepty zverejňujú ako na svojich webových stránkach, tak na sociálnych sieťach (Instagram) alebo Youtube. Pokiaľ niektorej surovine nerozumiete, preložte si ju pomocou prekladača a skúste si slovíčko zapamätať.

Chcete sa naučiť anglicky?
Či už ste večný začiatočník alebo pokročilý, ktorý sa chce zdokonaľovať napríklad v konverzácii, v Škole Populo doučujeme všetky úrovne angličtiny a lekcie prispôsobíme vašim cieľom. Kontaktujte nás a dohodnite si svoje individuálne lekcie.

¿Hablas español?

Radi by ste sa cez prázdniny zdokonalili v inom jazyku, než je angličtina? V Škole Populo vám radi pomôžeme s doučovaním ďalších cudzích jazykov. Španielčina, nemčina, francúzština, ruština, taliančina, poľština, čínština alebo aj slovenský jazyk pre cudzincov. Koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom.

Tak si užite leto a kedykoľvek budete mať pocit, že by ste v doučovaní cudzích jazykov potrebovali pomocnú ruku, neváhajte sa obrátiť na Školu Populo. Sme tu pre vás kedykoľvek a veríme, že každý žiak môže dosiahnuť skvelé výsledky.

Autor:

Bc. Adéla Hronová
Manažérka Školy Populo
Adéla je šéfkou nášho produkčného oddelenia. Vedie tri tímy, ktoré sa starajú o našich študentov a lektorov. Dokonale pozná naše služby a spolu s Metodickým centrom denne pracuje na ich vylepšení.

 

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.