Tento mesiac si Školu Populo vybralo už 394 rodičov. Ďakujeme ❤️. Zostávajú posledné miesta a konzultácie ZDARMA.

Kontaktujte nás na +421 905 891 021
O nás
O nás Lektori Zamestnanci Metodické centrum
Doučovanie
Doučovanie Výučba jazykov Príprava na skúšky Online výuka
Časté otázky Služby
Služby Vstupné testy Darčekové poukážky
Referencie Cenník Galéria Blog Kariéra Kontakt
Úvod Blog Učenie Ako si zachovať zdravie a pohodu pred, behom a po prípave na prijímacie skúšky či maturitu?

Ako si zachovať zdravie a pohodu pred, behom a po prípave na prijímacie skúšky či maturitu?

Ako si zachovať zdravie a pohodu pred, behom a po prípave na prijímacie skúšky či maturitu?
20. 2. 2024
Učenie

Štúdium na strednej škole so sebou nesie akademickú výzvu, ale taktiež emočnú záťaž. Príprava na prijímacie skúšky a maturitu je náročným obdobím, ktoré ovplyvňuje mentálnu pohodu, ale taktiež fyzické zdravie. V Škole Populo si uvedomujeme dôležitosť tohto obdobia pre našich študentov, preto kladieme dôraz na podporu celkovej pohody. V tomto článku Vám prinášame tipy, ako si zachovať zdravie a pohodu behom náročnej prípravy na prijímacie skúšky či maturitu.

Zvládnutie fyzického a psychického zdravia behom náročného obdobia

Pripravovať sa na prijímacie skúšky či maturitu je nielen výzvou akademickou, ale taktiež emočnou. Vedomie dôležitosti týchto skúšok a prípadný tlak okolia môže prinášať stres, ktorý ovplyvňuje našu mentálnu pohodu a zdravie. V Škole Populo si uvedomujeme, že tieto obdobia sú kľúčové pre našich študentov, a preto kladieme dôraz na podporu celkového zdravia a pohody. Veríme, že študent, ktorý sa cíti fyzicky aj psychicky dobre, je schopný lepšie zvládať výzvy, ktoré pred nim stoja a dosiahnuť tak úspech vo svojich študijných cieľoch.

Potrebujete pomôcť s prípravou na prijímacie skúšky, alebo maturitu?
Ponúkame Vám individuálny prístup a možnosť prispôsobenia Vaším požiadavkám a časovým možnostiam. Príprava môže prebiehať prezenčne na našich pobočkách alebo online z pohodlia Vášho domova.
✅ Vysoká úspešnosť žiakov u prijímacích skúškach aj maturít!

Vytvorenie základov pre úspešnú cestu

Pred samotnou prípravou na prijímacie skúšky či maturitu je nevyhnutné si dôkladne premyslieť svoje ciele a plány. Naši lektori pristupujú ku každému študentovi individuálne a pomáhajú mu vytýčiť si cestu k dosiahnutiu študijných cieľov. Spoločne s našimi študentmi pracujeme na vytvorení efektívneho plánu, ktorý im umožňuje rozvrhnúť si čas tak, aby ho využili čo najefektívnejšie.

Škola Populo kladie dôraz na to, aby študenti nielen študovali, ale taktiež aby dokázali odpočívať a načerpať energiu do ďalšej fázy prípravy. Sme presvedčení, že dôkladné plánovanie a príprava sú kľúčom k úspechu v každej skúške či teste, a preto sa snažíme našich študentov naučiť zručnostiam časového managementu a strategickému plánovaniu, ktoré im pomôžu dosiahnuť ich ciele. 

Starostlivosť o telo a myseľ

Behom intenzívnej prípravy na prijímacie skúšky či maturitu je dôležité nezabúdať na starostlivosť o svoje telo a myseľ. V Škole Populo si uvedomujeme, že fyzická a psychická kondícia študentov sú neoddeliteľne spojené s ich študijným výkonom. Preto kladieme dôraz na podporu pravidelnej fyzickej aktivity, ktorá nielen zlepšuje fyzickú kondíciu, ale taktiež pomáha uvoľniť stres a napomáha k lepšiemu sústredeniu behom štúdia.

Viete, že?
Okrem fyzickej aktivity je kľúčová taktiež správna výživa a dostatočný odpočinok. V Škole Populo veríme v silu zdravej stravy, ktorá dodáva potrebné živiny a energiu. Rovnako dôležitá je aj hydratácia, ktorá pomáha udržať mozog v optimálnom stave.

Aby sme študentom pomohli udržať si psychickú pohodu behom náročnej prípravy, venujeme pozornosť taktiež starostlivosti o ich mentálne zdravie. V spolupráci s Metodickým centrom ponúkame študentom priestor pre vyjadrenie svojich emócií, podporu pri zvládnutí stresu a techniky pre udržanie duchovnej rovnováhy. Veríme, že silná a zdravá myseľ je kľúčom k úspešnému zvládnutiu prípravy na prijímacie skúšky či maturitu.

Podpora a komunikácia

V Škole Populo veríme, že podpora a komunikácia sú kľúčové pre úspešné zvládnutie náročnej prípravy na skúšky. Preto poskytujeme nielen vzdelanie, ale taktiež aktívne podporujeme našich študentov v ich snahe dosiahnuť svojich cieľov. Naši lektori svojich študentov vypočujú a kladú dôraz na priateľský prístup.

Veríme, že sila zdieľania skúseností lektora je nedoceniteľná v procese učenia a prípravy na dôležité skúšky. V Škole Populo vytvárame prostredie, kde sa študenti cítia podporovaní a motivovaní k dosiahnutiu svojich najlepších výsledkov. 

podpora a komunikace ve Škole Populo

Zvládnutie neúspechu a obnovenie motivácie

Je dôležité si uvedomiť, že neúspech je súčasťou procesu učenia sa. Pokiaľ sa študent nestretne s požadovanými výsledkami, v Škole Populo mu poskytneme podporu a motiváciu k tomu, aby sa z tejto skúsenosti poučil a posunul sa ďalej. Pomáhame študentom nájsť zdroje inšpirácie a opätovne obnoviť svoju motiváciu k dosiahnutiu cieľov.

Ako zachovať pohodu a zdravie v deň skúšky či maturitného testu

Aj po dokončení prípravy je dôležité si udržať pokoj a pohodu. V Škole Populo sa zameriavame taktiež na poskytnutie stratégií a techník pre zvládanie stresu v deň prijímacích skúšok či maturity.

Zdravé zvyky sú kľúčom k úspechu

V Škole Populo veríme, že zdravie a pohoda základnými piliermi úspechu v živote. Preto sa snažíme poskytovať našim študentom nielen vzdelanie, ale aj podporu a nástroje pre ich celkový rozvoj.

Zdroje:

Osobné skúsenosti lektora

The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey

Autor:

Lucie Z.

Lucie je lektorkou českého a anglického jazyka, matematiky a účtovníctva vo Škole Populo. 

Hoci je teraz študentkou ekonomickej fakulty na vysokej škole, rada taktiež tvorí a píše články. Vo voľnom čase sa venuje predovšetkým knihám o osobnom rozvoji a podcastom, kde naberá vedomosti, ktoré ďalej predáva svojim študentom na lekciách.

Nezáväzný kontaktný formulár
Na základe vyplneného kontaktného formulára Vás budeme kontaktovať, zodpovieme všetky otázky a predstavíme Vám služby Školy Populo. V prípade, že sa s nami chcete spojiť ako prví, môžete nám zavolať na tel. +421 905 891 021.
+421
V prípade záujmu o doučovanie v iných mestách nás kontaktujte na tel. +421 905 891 021, prípadne formou e-mailu na info@skolapopulo.sk.
Doučujeme tiež v Česku.
© 2024 Vzdelávacie centrum Populo
Prevádzkovateľom stránok Škola Populo je Vzdělávací centrum Populo, z. s. IČO: 06746551, so sídlom Horní lán 1257/45, Nová Ulice, 779 00 Olomouc Spisová značka: L 16433 vedená na Krajskom súde v Ostrave.
Používame cookies, aby sme vám zaistili čo možno najjednoduchšie použitie týchto webových stránok. Ak budete naďalej prezerať naše stránky predpokladáme, že s použitím cookies súhlasíte.